Actueel

In 2024 hebben wij een contract met ASR DSW ONVZ VGZ Caresq Zorg en Zekerheid

A.S.R. en A.S.R ik kies zelf (voorheen Ditzo)

DSW, inTwente, Stad Holland en SZVK

ONVZ, VvAa en jaaah

IZA, IZZ, UMC, Unive, UC, Zekur

AZVZ, Zorg en Zekerheid

Caresq

Bent u van zorgverzekering veranderd? Geeft u dit dan op tijd aan op het secretariaat.

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutieverzekering krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding. Je hebt dus meer keuzevrijheid. Ga je naar een zorgverlener waarmee geen contract is afgesloten, dan moet je bij deze verzekering vaak de rekening voorschieten. Deze kun je later bij je zorgverzekeraar declareren. Bij een zuivere restitutiepolis ben je helemaal vrij in het kiezen van je eigen zorgverlener.

Wat is een naturapolis?

Met een naturapolis gaat u naar zorgverleners waar zorgverzekeraars afspraken mee gemaakt hebben. Gecontracteerde zorgverleners noemen wij dat. U hoeft de kosten die u bij een gecontracteerde zorgverlener maakt, niet zelf te betalen. Ga je echter met een naturapolis naar een zorgverlener zonder contract dan betaal de een deel van de rekening zelf.

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een combinatiepolis geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg (zoals bij een naturapolis). En voor andere zorgsoorten heb je recht op vergoeding (zoals bij een restitutiepolis). Echter hier zit een addertje onder het gras. Bij een zuivere restitutiepolis wordt 100% van het NZA-tarief (dit is het marktconforme tarief) vergoedt. Bij een combinatiepolis hanteert elke zorgverzekeraar een eigen tarief (lager dan het NZA-tarief waar wij mee factureren) en daarvan betalen ze een x% uit. Daardoor betaal je bij een combinatiepolis altijd een deel van de rekening zelf als de hulpverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar.

Onderstaande zorgverzekeraars hebben in 2024 een restitutiepolis.

  • Menzis
    Menzis Basis Vrij €161,75
  • Aevitae (valt onder Eucare uzovi 3360)
    Vrije Keuze €160,95
  • A.S.R.
    Restitutie eigen keuze €170,95
Actueel

Download meer informatie

Op deze pagina kunt u de actuele informatie vinden van dit jaar.